Rendezvények

Naptár

július
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
augusztus
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


A BME GTK klubja

Roller Klub

A GTK közösségének szíve, az élet központja: a Roller Klub. Ez a hely a BME GTK hivatalos, egyedülálló, megunhatatlan és örök szórakozóhelye, mely a hallgatói félévek élményközpontja és hangulatfelelőse. A Wigner Jenő Kollégium alagsorában megbújó helyiségről beszélünk, ahol diákok szerveznek eszméletlen partykat társaiknak, hogy közösen engedjék ki a gőzt.

Vannak tematikus bulik, spontán partyk, dress code-osak vagy épp rendhagyóak. Ez az a hely, ami igazán a tiéd!

Roller Club, mert ide tartozol…

Roller Club Facebook oldal

Rendszeresen megrendezésre kerülő eseményeink

Gólyatábor

Minden év augusztusában megrendezésre kerül a BME GTK Gólyatábora az alapszakos gólyáknak. A hagyományos programok mellett évről évre megújítjuk a rendezvényt kisebb-nagyobb mértékben, mindezt a visszajelzések alapján. A 3 nap szórakozás mellett a Gólyatáborban minden frissen felvett hallgatónak lehetősége van megismerkedni évfolyamtársaival, a GTK-s közösséggel, és a tájékoztatóknak köszönhetően felkészülhetnek a félévkezdés nehézségeire is. A szervezők és a Mentorgárda mindent megtesznek, hogy a résztvevők minél több pozitív élménnyel gazdagodjanak a játékok és vetélkedők során. Aki bekerül a GTK-ra, egy percig se hezitáljon, hiszen a mindenkori teltház nem véletlen.

 

Gólyahét

A félévkezdés sosem egyszerű, az egyetemre ez főleg igaz, akár elsőévesekre vagy mesterszakos hallgatókra gondolunk. A kötelező beiratkozást, évnyitót, tárgyfelvételt és szaktájékoztatót is tartalmazó Gólyahéten ugyanakkor rengeteg izgalmas programmal várunk minden alap- és mesterszakos, frissen beiratkozott hallgatót. A hét során kinyit a Roller Klub, sor kerül a Kocsmatúrára, a Gólyahajóra, de lehetőség nyílik a csapatépítések mellett a kampusz körbejárására és az egyetem megismerésére, mindez szervezett körülmények között. A GTK-s közösségi élet minden szervezete megmutatja magát a Közösségi Expon, ezzel is lehetőséget biztosítva mindenkinek, hogy csatlakozhasson a számára legérdekesebb szervezethez. A Gólyahét során tehát a kötelezőkön felül megannyi érdekes és hasznos program várja az új hallgatókat. Természetesen mindezek mellett az első egyetemi bulikra is sor kerül, és még az is lehet, hogy a hét minden napjára jut egy!

 

Nyári Tábor

A Nyári tábor a GTK minden nyáron megrendezésre kerülő 4 napos balatoni nyaralása, melyen a kar hallgatói kipihenhetik az elmúlt év fáradalmait, miközben sok-sok közös élménnyel gazdagodva térhetnek haza. A táborban már hagyományszerű programokon tudnak részt venni a táborozók, melyet a First Aid Party STAFF a Sportszervező Csoport segítségével valósít meg, mint pl.: sportvetélkedők, tábori vetélkedő, sörpong bajnokság, illetve esti programokkal, spontán bulikkal is készülnek a szervezők. Emellett a kalandvágyók kipróbálhatják a közeli kalandparkot, vagy elmehetnek egy igazi badacsonyi bortúrára is. Azok számára is megfelelő ez a pár nap, akik csak pihenni szeretnének, hiszen a tábor saját stéggel rendelkezik, ami tökéletes helyszín egy délutáni sziesztához. Ez a pár nap biztosítja a balatoni nyaralást a haverokkal és 4 napnyi fergeteges szórakozást is egyben! Az esemény színesítése érdekében minden évben más tematikával készül a szervező csapat, utóbbi években Retro, Baywatch és Mélytengeri legendákkal kapcsolatos díszlettel és programokkal találkozhattak a résztvevők.

 

Sportnap

A sportnap kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a diákok egyszerre sportoljanak, szórakozzanak, szurkoljanak vagy épp az egészséges életmódról tájékozódjanak.

Az évente kétszer megrendezésre kerülő eseményen a diákok számtalan sportágban versenyezhetnek egymással, és rengeteg újat is kipróbálhatnak. Emellett számos stand várja a hallgatókat változatos programokkal. A támogató cégek állapotfelmérést végeznek, tájékoztatókat és termékbemutatókat tartanak, illetve kari öntevékenykörök is kitelepülnek különböző aktivitásokkal. Ez a nap arról szól, hogy a tanulás mellett a sport örömével kapcsolódhassanak ki a hallgatók.

 

Gólyabál

Hagyományainkhoz híven minden év novemberében megrendezésre kerül a Gólyabál, ahol a frissen felvett gólyák igazi GTK-s hallgatókká válhatnak.

A First Aid Party minden évben egy adott téma köré építi fel a bált, ezzel keretet adva az estének, így az éjszaka szólhat a titkos ügynökökről, az Oscar-díjas színészekről, vagy akár a ’20-as évek szesztilalmáról is.

A Gólyabál programterve igen változatos: A dékáni megnyitó után következik a gólyaeskü, ami egy közös koccintással válik hitelessé. A gólyaévfolyam képviselői nyitótánccal, majd a Mentorgárda egy meglepetéssel alapozza meg az este fergeteges hangulatát, ezután hajnalig napjaink kedvelt, népszerű fellépői biztosítják a hangulatot. GTK-s közösség, GTK-s hangulat, GTK-s életérzés! Garantáltan egy felejthetetlen este! 

 

Kari Hallgatói Napok

Minden év májusában megrendezésre kerül a BME GTK Kari Hallgatói Napok, ahol 4 napon keresztül naponta több mint ezer hallgató fordul meg a délutáni programokon, a csapatversenyeken, valamint az esti koncerteken. A szakmai programok keretén belül kihelyezett előadásokon, esettanulmányi versenyen és különböző interaktív programokon van lehetősége részt venni a látogatóknak, a hagyományőrző csapatversenyek keretein belül pedig különböző ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat. Mindezek után megnyílik az aréna mindenki számára, ezzel megkoronázva a napi programokat. Az eddigi években olyan előadók fordultak meg ezen a kari fesztiválon, mint: Mike Williams, Vigiland, Goodboys, Fox Stevenson, Beton Hofi, Metzker Viktória, Necc Party, Hundred Sins, Valmar.