Hasznos információk

 Beiratkozás

Ez az első és legfontosabb feladatod, amit a Gólyahéten el KELL végezned, ugyanis hallgatói jogviszonyt csak beiratkozással lehet létesíteni. Beiratkozni egyedül a képzés kezdetekor kell, viszont átvételkor, képzésváltáskor vagy újrafelvétel esetén ismét szükséges! Amennyiben ezt elmulasztod, pótdíjat kell fizetned!

A beiratkozással jön létre a hallgatói jogviszony, attól a naptól leszel hivatalosan az Egyetem hallgatója. Az ünnepélyes tanévnyitóról (ahol illik az alkalomnak megfelelő öltözetben megjelenni), a beiratkozásról, és az első (regisztrációs) héten tartott tájékoztatók időpontjairól a felvételi értesítésben kapsz pontos információkat. A beiratkozás után eldöntheted, hogy aktív, vagy passzív féléven szeretnél lenni.

Beiratkozás személyesen

 Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 • a Neptunból két példányban kinyomtatott
 • beiratkozási lap;
 • ha önköltséges a költségviselés formája, akkor a képzési szerződés;
 • a felvételi döntésről kapott határozat (csak ajánlott, e nélkül is be lehet iratkozni);
 • a (beiratkozáson megjelent) személy azonosítására alkalmas okmány (személyazonosító igazolvány, jogosítvány, útlevél);
 • a felvett hallgató személyazonosításra alkalmas okmányának (személyazonosító igazolvány, jogosítvány, útlevél) és lakcímkártyájának a lakcímet tartalmazó oldalának (jól olvasható) fénymásolata;
 • a felvételi többletpontokat igazoló okmányok eredeti példánya és fénymásolata,
 • kivéve: a mester képzés felvételin korábban bemutatott okmányok 
 • kék színű toll.

Ha NEM voltál a BME hallgatója az elmúlt két tanévben, az előbb felsoroltakon felül több dokumentum is szükséges lesz:

 • a felvétel alapjául szolgáló bizonyítványok, oklevelek eredeti példánya és (jól olvasható) fénymásolata (középiskolai bizonyítvány, érettségi, nyelvvizsga, technikusi oklevél, leckekönyv, főiskolai oklevél, stb.);
  • mesterképzésnél felsőfokú oklevél, vagy érvényes igazolása (ezek későbbi bemutatása külföldi végzettség esetén sem lehetséges)
  • nyelvvizsgák bizonyítványai;
 • TAJ kártya, adóigazolvány, bankszámlaszám (nem kell másolat);

Fontos: A beiratkozás (személyesen, vagy meghatalmazott útján) csak a fenti eredeti okmányok bemutatását, illetve a másolatok leadását követően lehetséges!

(Ezt a beiratkozást NEM pótolja a Neptunban történő bejelentkezés a félévre, a tantárgyfelvétel, stb.)

Beiratkozás online

A 2020/21-es tanév őszi félévétől elektronikusan is hitelesíthető a beiratkozási lap az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) szolgáltatás segítségével, ezáltal a hallgatók többsége online is beiratkozhat (Neptun: "100_Beiratkozási kérelem" ) Az AVDH Ügyfélkapu regisztrációval használható, és az így hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek.

100_Beiratkozási kérelem kérvény várhatóan 2023. augusztus közepétől lesz elérhető.

A beiratkozási lap letöltésének, hitelesítésének és beküldésének folyamata:

 1. Ellenőrizd a személyes adataid a Saját adatok/Személyes adatok felületen és amennyiben nem adtad még meg, az "Adatmódosítás" gombra kattintva pótold a TAJ számot és az adóazonosító jelet. A bankszámlaszám a Pénzügyek/Beállítások felületen adható meg!
 2. Ha még nem tetted meg, az Ügyintézés/Beiratkozás/Bejelentkezés felületen jelentkezz be (aktív vagy passzív státusszal) az aktuális félévre.
 3. Az Információ/Általános nyomtatványok felületről tölthető le a beiratkozási lap és (amennyiben önköltséges pénzügyi státusszal iratkozol be), a képzési szerződés. Ellenőrizd a nyomtatványon szereplő adatokat, majd mentsd le pdf formátumban a saját gépedre.
 4. Hitelesítsd a pdf dokumentumot az AVDH szolgáltatás segítségével a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon, és mentsd le a saját gépedre. A nyomtatványt kizárólag a hallgató hitelesítheti, meghatalmazott nem!
  (Részletes AVDH használati útmutató)
 5. Indítsd el a Neptunban a 100_Beiratkozási kérelem kérvényt, és a hitelesített, számítógépedre lementett beiratkozási lapot (és önköltségeseknél a képzési szerződést) a kérvényhez töltsd fel, majd add le a kérvényt.

Ütemtervek, határidők

Ütemtervek, határidők a félév első 1-2 hónapjára

Belecsöppentél életed új szakaszába, és a rengeteg új feladat mellett a határidők betartása, észben tartása is elengedhetetlen ahhoz, hogy egyetemi éveid zökkenőmentesen teljenek. Az esetleges időpontok elmulasztása, mint például a Gólyatábori jelentkezés lecsúszása, beiratkozás kihagyása, kollégiumi jelentkezés elfelejtése, stb. sajnos sok kellemetlenséggel és macerával jár együtt. Épp azért, hogy ezeket elkerüld, és nagyjából tisztában legyél a következő 1-2 hónap kötelező, illetve erősen ajánlott eseményeivel, egy táblázattal szeretnénk kis segítséget nyújtani.

Esemény

Időpont

Kollégiumi jelentkezés határideje

2023. augusztus 13. 23:59

Szocális pályázat leadása kollégiumi jelentkezéshez (első féléveseknek)

2023. augusztus 07. 23:59

Szociális pályázat hiánypótlási határideje kollégiumi jelentkezéshez (első féléveseknek)

  2023. augusztus 14. 23:59

BME GTK Gólyatábor

2023. augusztus 18-21.

Végleges kollégiumi eredmények

www.kefir.bme.hu

Oktatási időszak

2023. szeptember 04-december 08.

Gólyahét, Mesterhét

2023. augusztus 28- szeptember 01.

Regisztrációs időszak

2023. augusztus 28-augusztus 31.

Tanévnyitó

2023. szeptember 01.

Bejelentkezési időszak

2023. július 01-augusztus 31.

Első tanítási nap

2023. szeptember 04.

BME Egyetemi Napok

2023. szeptember 12 - 15.

  BME GTK Kolimpia

2023. szeptember 28-30.

  BME Egyetemi Sportnap (nincs tanítás)   2023. szeptember 13.
  BME Kari Sportnap (nincs tanítás)   2023. október 05.

További fontos időpontokat találhatsz a kth.bme.hu oldalon, a Kar honlapján, illetve a további közösségi programok időpontjait érdemes lesz Facebookon is követned.

Kollégiumi férőhely pályázat

A pályázat első lépése a https://kefir.bme.hu/ honlapon a kollégiumi ferőhelypályázat kitöltése. Alapszakos gólyaként kollégiumi férőhelyet szociális, vagy tanulmányi alapon igényelhetsz. Utóbbihoz szükséges a felvételi pontszámod megadása. Mesterszakos gólyaként tanulmányi, közösségi és/vagy szocális alapon pályázhatsz.

Szociális alapú pályázat esetén a https://szoc.sc.bme.hu/ oldalon is be kell jelentkezned és leadnod a szociális pályázatod. (Érdemes nem az utolsó pillanatokra hagyni a bejelentkezést, mert a hivatalos igazolások beszerzése hosszú időt vehet igénybe!)

Fontos, hogy a leírtakat tartsd be, mert ha elfelejtenéd kitölteni, csak a határidő másnapján jut eszedbe, félreérted stb., akkor ősszel nem lesz helyed a kollégiumban. 

Határidők:

Kollégiumi jelentkezés leadásának határideje elsőféléves hallgatók számára

2023. augusztus 13. 23:59

Elektronikus szociális pályázatok leadása elsőféléves hallgatók számára kollégiumi férőhelyhez

2023. augusztus 07. 23:59

Elektronikus szociális pályázatok hiánypótlása elsőféléves hallgatók számára kollégiumi férőhelyhez

2023. augusztus 14. 23:59

Javasoljuk, hogy alaposan olvasd el a szociális pályázatok kitöltése előtt az útmutatókat a https://szoc.sc.bme.hu oldalon, majd pedig szerezd be a rendszer által kiírt összes igazolást. 

A szociális pályázatról bővebben a Juttatás fül szociális ösztöndíjak pontjában, illetve a főoldalon a hírek között tudsz tájékozódni.

A kollgiumi eredmény a a KEFIR rendszerben kerül közzétételre. Fontos, hogy a kollégiumi felvételi és beköltözési időszakban naponta olvasd e-mailjeidet, ugyanis bármilyen felmerülő probléma esetén ezen a csatornán fogunk megkeresni. További információkat a Kollégium fül alatt találsz, ha pedig itt sem kapsz választ kérdéseidre, akkor a szociális pályázattal kapcsolatban a jutter@gtkhk.hu címen kérdezhetsz, egyéb kollégiummal kapcsolatos kérdéseket pedig a koli@gtkhk.hu-n tehetsz fel.

Kollégium

 

Szociális alapú pályázati lehetőségek

Az egyetemen jelenleg rendszeres, illetve rendkívüli szociális támogatásra és alaptámogatásra pályázhatsz. Ezekhez különböző módokon kell pályáznod, majd pedig beszerezned a megadott igazolásokat a kijelölt határidőig és eljönni a bemutatásra. Az útmutatót figyelmesen olvasd el, mivel hiányos pályázat esetén nem leszel jogosult a juttatásra. Minderről bővebben a szociális alapon adható juttatások, illetve a pályázat honlapján található útmutatóban olvashatsz.

Szociális ösztöndíjak
 

Határidők:

Az elektronikus szociális pályázatok leadási határideje

2023. 08. 30.
23:59

Az elektronikus szociális pályázatok hiánypótlási határideje

2023. 09. 11.
23:59

Szociális pályázatok személyes bemutatása és leadása

2023.


Minden félév aktuális pályázati kiírásáról értesítünk híreink között.

 

  Bejelentkezés a félévre

Minden félévben nyilatkoznod kell, hogy milyen státuszban (aktív vagy passzív) kívánod folytatni az tanulmányaidat. Amennyiben nem nyilatkozol,  a rendszer automatikusan passzívra fog állítani. Ezt a NEPTUN-ban az Ügyintézés fülön található Bejelentkezés/Beiratkozás menüpont alatt teheted meg.

 

  Tárgyfelvétel

A tárgyfelvétel a NEPTUN-on keresztül történik, amihez először be kell jelentkezned aktív félévre a fentebb leírt módon. A Tárgyak fül Tárgyfelvétel menüpontja alatt tudod kilistázni a felvehető tantárgyakat. Először figyelj arra, hogy a megfelelő félévet állítsd be a felvétel során.

 

 A következő lépés, hogy a mintatanterveknél a “minden” helyett állítsd be a saját szakodat.

A tárgyak listázása gomb megnyomása után ki fogja listázni neked a tárgyaidat, amelyeket szükséges elvégezned a diplomád megszerzéséhez. A listázás során mutatja majd, hogy mely félévben ajánlott elvégezned ezeket tárgyakat a mintataterved szerint, melyet érdemes a képzésed során aktívan követni, többször átolvasni, ugyanis vannak egymásra épülő tantárgyak, vagy olyan tárgyak, amelyek lehet, hogy csak őszi, vagy tavaszi félévben indulnak el.

 • Testnevelés: Fontos tudnod, hogy az A betű a tárgy nevében az ingyenes csapatsportokat, a B az egyéni, fizetős órákat jelöli. A te egyéni preferenciádon múlik, hogy melyik testnevelést szeretnéd felvenni, fontos azonban, hogy elsőnek 1/A, vagy 1/B kódú testnevelést vegyél fel. Ha elvégezted valamelyiket, utána tudsz 2/A, vagy 2/B kódút teljesíteni.

 • Mindenképp figyelj arra, hogy ne legyen óraütközésed a rendszeres óralátogatások, valamint a számonkérések sikeres teljesítésének érdekében.

 • Amennyiben véletlenül vettél fel egy tárgyat, vagy csak valamiért le szeretnéd adni, a regisztrációs hét végéig a tárgyfelvétellel megegyező módon leadhatod, ha kipipálod az adott kurzusnál a box-ot és rámentesz. A rendszer ezt üzenetben nyugtázza és kiírja, hogy sikeresen lejelentkeztél az adott kurzusról. Amennyiben nem adtad le a regisztrációs időszak végéig, esetleg más tárgyat szeretnél utólagosan felvenni, a Neptunon keresztül az alábbi kérvényt tudod leadni (karunkon általában a szorgalmi időszak második hetének végéig): "018 Tantárgyfelvételi/tantárgytörlési kérelem".

 

Neptun alapok

A következő néhány pontban összefoglalunk minden hasznos funkciót, amit használni fogsz a Neptun rendszerben az egyetemi éveid során. Ha nem találod meg amit keresel, bátran írj tematikus e-mail címeinkre!

Tanulmányok:

 • Képzés adatok: Itt találsz minden adatot a képzésedről, valamint itt találod a KTH ügyintéződet (Ügyintéző).
 • Órarend: Beállíthatod, hogy a páros-páratlan hetet, vagy pedig összevontan mutassa az óráidat.
 • Tanulmányi átlagok: Ebben a menüpontban minden eddigi átlagod megtalálod. Ezeket az átlagokat a félévente lenyíló részletes listában találod (a "+" jelre kattintva). 
 • Leckekönyv: Félévente megnézheted a tárgyaid végső jegyét, esetlegesen az aláírások meglétét.

Tárgyak:

 • Felvett tárgyak: Minden félévről az aktuálisan felvett tárgyaidat láthatod, az összes felvett kreditszámmal.

 • Tárgyfelvétel: tárgyat felvenni a fentebb leírt módon tudsz
 • Feladatok: Itt láthatod, hogy egy adott házi feladatra vagy ZH-ra milyen pontot kaptál. Ezt ezen kívül a kurzus adatoknál is láthatod, ha egy adott tárgynál a kurzusra kattintasz.

Vizsgák:

 • Vizsgajelentkezés
 • Felvett vizsgák

Pénzügyek:

 • Befizetés: Itt látod a gyűjtőszámládon lévő összeget, valamint az Egyetem felé fennálló tartozásaidat. Befizetni is ezen az oldalon tudod az összegeket. Fontos, hogy nem muszáj a gyűjtőszámlára utalnod, ugyanis sima bankkártyás tranzakcióval is befizetheted az Egyetem felé fennálló fizetési kötelezettségeidet.
 • Ösztöndíjak, kifizetések: Itt látod az Egyetemtől érkező összegeket és azoknak várható érkezési dátumát (pl. tanulmányi ösztöndíj). 

Információ:

 • Időszakok: Megtalálható minden, a félévvel kapcsolatos időszak pl. tárgyfelvétel időpontja, vizsgaidőszak kezdete stb.

Ügyintézés:

 • Beiratkozás/Bejelentkezés: Aktív és passzív félévre való bejelentkezés.
 • Kérvények: Az egyetem felé leadható kérvényeket tartalmazza. A kérvényekről pontosabban ezen a linken találtok információkat.
 • Kérdőívek: Többek között félév végén az "Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése" nevezetű kérdőíveket töltheted ki itt.

 

  BME Campus

Itt tájékozódhatsz pár fontos infóról a BME elhelyezkedésével kapcsolatban, hogy a későbbiekben lehetőleg ne tévedj el:

Megemlítenénk a legfontosabb helyszíneket:

 • Q épület: Ide fogsz a legtöbbet járni, az előadásaid legnagyobb része és a beiratkozás is itt lesz, illetve karunk Hallgatói Képviseletének egyik irodája is itt található (másik pedig Wigner Jenő Kollégiumban). Megközelítése a 4-6-os villamos Petőfi híd, budai hídfői megállójából a legegyszerűbb, vagy az 1-es villamos Infopark megállójából. A Wigner Jenő Kollégiumtól körülbelül 15 perc sétára található az épület.
 • K épület: Ez a központi épület. Itt található az Egyetemi Hallgatói Képviselet irodája (Fsz. 161.),  valamint a Kancellária. Ezen felül itt intézheted később a diákmunkával kapcsolatos ügyeidet is, valamint különböző tájékoztatók, az évnyitó, és a karok közötti hivatalos események helyszíne. 
 • R épület: Itt található a Központi Tanulmányi Hivatal (KTH), ahol többek között a diákigazolványod ügyeit és a jogviszony-igazolásodat intézheted, illetve a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóságot is itt találhatod meg. A mellette lévő T épületben találod az üzemorvost.
 • Sportközpont: A testnevelés órák közül számos itt található, valamint a délutáni órákban rengeteg egyéb sportolási lehetőség vár itt a hallgatókra. BME-s diákigazolvánnyal kedvezményes jegyeket/bérleteket vásárolhattok itt. A térképen az „EL” jelzésű épületről van szó.

A campus területén több ismertebb étkezdét találsz:

 • Q épület: Az épület földszintjén található egy kisebb büfé.
 • TTK büfé: A Q épület közvetlen szomszédjában található.
 • Kármán Klub a Kármán Tódor Kollégiumban található.
 • Kocka büfé: a Q épület előtt található.
 • 4 pick-up point: A,E,R és K épület (bmefutar.hu)

 

    Tudnivalók a BME címtáras felhasználóról

 • Minden egyetemi hallgató tanulmányai kezdetén automatikusan kap egy generált címtáras azonosítót
 • A címtáras azonosító NEM egyezik meg a NEPTUN kódoddal
 • 6 db számból áll és nem lehet megváltoztatni (példa: 123456@bme.hu)
 • A címtárhoz kapcsolt weboldalakra kizárólag címtáras azonosítóddal és az általad létrehozott címtáras jelszóval lehet belépni (ilyen weboldalak: Moodle, KEFIR, MŰEPER).
 • A https://login.bme.hu/admin/ linkre kattintva megtudhatod a címtáras azonosítódat a NEPTUN kódod és jelszavad megadása után. 
 • Probléma esetén a fordulj a címtár üzemletetőihez a support@login.bme.hu e-mail címen!

Címtáras azonosító és jelszó lépésről lépésre: 

 1. Kattints a linkre: https://login.bme.hu/admin/
 2. Azonosítsd magad a NEPTUN kódod és NEPTUN jelszavad megadásával, majd kattints a belépés gombra!
 3. Sikeres belépést követően megjelenik az adminisztrációs oldal, ahol megtekintheted a címtáras azonosítódat a NEPTUN kódod alatt feltüntetve.
 4. Állíts be magadnak egy bomba biztos jelszót! Figyelj a kritériumokra!
 5. (példa: 123Abc)

 

 BME wifi hálózat

Hogyan csatlakozz a BME WIFI hálózatára? 

 1. Kattints a https://accadmin.hszk.bme.hu/ weboldalra!
 2. Jelentkezz be a NEPTUN kódoddal és jelszavaddal!

3. Belépés után regisztráld annak az eszköznek (mobiltelefon, tablet, laptop) a MAC címét, amivel fel szeretnél csatlakozni a BME WiFi hálózatára. Fontos, hogy maximum 2 eszközt tudsz csak regisztrálni! MAC cím egy betűkből és számokból álló kombináció, elemeit kettőspontok választják el. (példa: 00:EC:0A:1C:75:5B)

4. Útmutató a MAC cím kereséséhez az eszközödön:
Minden készüléken más a menürendszer, így lehet, hogy egy kis keresgélést igényel a feladat.
Android készülék esetén:
Beállítások (Settings) > A készülékről (About device) > Státusz (Status) > Wi-Fi MAC cím (Wi-Fi MAC adress)
IOS készülék esetén:
Beállítások (Settings) > Általános (General) > A készülékről (About) > WiFi Cím (Wi-Fi Adress)
Windows 10 esetén:
A Windows gombra kattintva beírod, hogy Beállítások (Settings) > Hálózat és Internet (Network & Internet) > Wi-Fi > Eszköz tulajdonságok (Hardware properties) és itt megkeresed a MAC címet. 

5. Írd be a fenti képen látható megfelelő hely(ek)re az eszköz(ök) MAC címét. 

6. Kattints a weboldal alján található ‘Fenti módosítások érvényesítése’ gombra!

Ezután legkésőbb 24 órán belül működésbe is  fog lépni a változtatás. Nincs más dolgod, mint csatlakozni a BME Wi-Fi kapcsolatára az eszközzel és működni fog a kapcsolat!

 

    Tudnivalók a gyűjtőszámláról

Hogyan utalj a gyűjtőszámlára?

Először is, figyelj arra, hogy az utalás több munkanapot is igénybe vehet, ezért az utalást ne hagyd az utolsó pillanatra!

Hova kell utalnod és hogyan?

 • A jogosult neve: NEPTUN gyűjtő számla
 • A jogosult számlaszáma: 10032000-01425279-01120008
 • Közlemény: NK-Neptunkód (a hallgató NEPTUN kódja)

A KTH oldalán találod az ezzel kapcsolatos további információt.

Hogyan utalj vissza gyűjtőszámláról?

 • NEPTUN-ban a Pénzügyek - Tranzakciós lista menüpont
 • Szűrések alatt >> Félév: minden félév, Fizetési típusok >> utalás a gyűjtőszámlára, Gyűjtőszámla: ####
 • Ekkor megjelenik a Visszautalás gomb, amire kattintva lehet a gyűjtőszámláról pénzt visszautalni.
 • A legkisebb visszautalható összeg 100 Ft.

 

 Diákhitel

Amint az Egyetemre kerülsz, és egyre inkább magadról kell gondoskodnod, a pénzügyeid is egyre fontosabbak lesznek számodra, mivel már nem biztos, hogy a szüleid segíteni tudnak neked. Ebben az esetben különböző diákmunkákat tudsz keresni (ebben segítségedre lehet a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet, valamint a minden félévben megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörze), vagy ha szerencséd van, akkor akár komolyabb gyakornoki munkákkal is elő tudod teremteni magadnak a szükséges összeget. Gyakornoki munkákat a Karrier fül alatt is kereshetsz. 

Karrier

Amennyiben azonban úgy gondolod, hogy mindez nem elég, vagy nem igazán jön össze a munkakeresés, fordulhatsz a Diákhitelhez is. A Diákhitelnek két különböző fajtáját veheted fel.

Diákhitel 1.

 • szabad felhasználású
 • állami ösztöndíjas és önköltséges képzésben résztvevő hallgatók számára egyaránt elérhető
 • nem kell jövedelem vagy kezes igazolás
 • saját bankszámládra kerül az összeg

Diákhitel 2.

 • kötött felhasználású
 • önköltséges képzésben résztvevő hallgatók számára elérhető
 • képzési költség kiegyenlítésére fordítható csak
 • a felsőoktatási intézménynek utalja át a Diákhitel központ

A Diákhitelt nem kell azonnal törlesztened, csak jóval később, viszont mint minden hitel, ez is kamatozik, de jóval kedvezőbb feltételekkel, mint az egyéb banki hitelek.

Igénylés

A Diákhitelt a saját Neptunodon keresztül is igényelheted, ebben az esetben a szükséges papírmunkát és folyamatokat a BME Központi Tanulmányi Hivatalával kell elvégezned. (NEPTUN fiók - Ügyintézés fül - Diákhitel Igénylés fül)

Amennyiben azonban ezt nem szeretnéd, akkor a Diákhitel honlapján keresztül közvetlenül a Diákhitel Központtal is intézheted ügyeidet.

Azt ajánljuk, hogy időben és felelősen gondold át pénzügyeidet, hiszen már felnőtt vagy, rövidesen az ilyen komolyabb ügyeket is saját magadnak kell megoldani. A jelenre és a jövőre egyaránt gondolva hozd meg a döntésedet, és amennyiben a Diákhitel mellett döntesz, időben tájékozódj.

Minden fontosabb információt megtalálsz a Diákhitel honlapján.

Diákhitel honlapja
 

 

 Fontos elérhetőségek, amelyekre szükséged lehet egyetemi éveid során

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Minden egyetemmel kapcsolatos hírről, versenyről, eredményekről és eseményről itt értesülhetsz. Emellett olvashatsz az Egyetem és diáktársaid sikereiről, találmányokról, fejlesztésekről, amelyek emelik egyetemünk hírnevét.

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
A Kar hivatalos oldala, ahol értesülhetsz kari szakmai eseményekről, ösztöndíj lehetőségekről, kari és tanszéki hírekről, kutatásokról, kiadványokról.

Facebook tanulmányi csoportok
Az egyetemi éveid során ezek a csoportok lesznek az információ átadás legfőbb színterei. Itt könnyedén informálódhatsz, segítséget kérhetsz és értesülhetsz a szakodra vonatkozó tanulmányi vagy akár egyéb kérdésekben is. Megtalálhatod őket az alábbi linkeken:

Alapszakos hallgatóknak:

Mesterszakos hallgatóinknak:

Felhívnánk a figyelmeteket, hogy az adott év szeptemberében, és utána kereszféléven, tehát februárban kezdők számára ugyanazok a tanulmányi csoportok vannak fenntartva!

A korábbi évfolyamok tanulmányi csoportjait hasonló néven könnyen megtalálhatod Facebookon. Ha esetleg a kereső nem segítene, a hivatkozások összetétele a következő: facebook.com/groups/ bme + gtk + szak rövidítése + a (alap) / m (mester) + évfolyam évének utolsó két számjegye (például a 2017-ben beiratkozott alapszakos műszaki menedzserek tanulmányi csoportját a következő linken lehet elérni: facebook.com/groups/bmegtkmumena17)

Mintatantervek

A tanulmányaid során nagyon fontos, hogy odafigyelj, hogy a különböző tárgyakat mikor veheted fel.  Az egyik legfontosabb dolog amire oda kell figyelned, az a tárgyak egymásra épülése. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos tárgyat csak akkor vehetsz fel, ha előtte már megcsináltál egy másikat, amely lehetővé teszi ennek felvételét. Egy egyszerű példa erre, hogy a Matematika A2 tárgyat csak akkor veheted fel, ha már megcsináltad a Matematiak A1-et.

Képzések, mintatantervek

Egyetemi Hallgatói Képviselet

BME GTK Hallgatói Képviselet

A különböző alszervezetekről, szakkollégiumainkról, öntevékeny köreinkről és elérhetőségeikről a honlapunk Közélet fülén találsz bővebb információt.

Közélet

Egyéb fontos elérhetőségeket (hasznos linkek, szolgáltatások, elérhetőségek) honlapunk alján találsz.

 Mesterszakos   hallgatóknak

Ha szeretnél részt venni a GTK-s körforgásban, mindenképp látogass el a Mesterhét programjaira! Az esemény augusztus  28 - szeptember 01. között kerül majd megrendezésre, az Instruktorgárda szervezésében. Megismerheted leendő szaktársaidat, választ kaphatsz kérdéseidre és részt vehetsz az első GTK-s bulikban! A Mesterhét eseményét ezen a linken fogod megtalálni. Mindenben az Instruktorgárda áll majd rendelkezésedre, akikről bővebben a Közélet fülön tájékozódhatsz.

Mindenképpen csatlakozz a Facebookos tanulmányi csoportokhoz, melyek elérhetőségét feljebb görgetve találod. Böngészd bátran honlapunkat, különösen ezt, a Gólyáknak szóló fület, hiszen nemcsak az alapszakosos számára szolgál hasznos információkkal.

 

HK info levelező list feliratkozás

Ugyanezen menüponton (Gólyáknak) belül, ha a Levelezőlista lehetőségre kattintotok, akkor fel tudtok iratkozni a HK-info levelezőlistánkra, ahol mindig emlékeztetőket küldünk a Titeket érintő határidőkről (pl. koli jelentkezés, ösztöndíjak, szoc pályázat stb). Ne aggódjatok, itt nem érkezik spam és semmilyen hirdetés, csakis fontos információkat közlünk.